2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό πένες
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κούπα φιστίκια ψημένα και τριμμένα
- 100 γρ. τυρί παρμεζάνα σε λεπτές φέτες
- ελαιόλαδο
- φρέσκο βασιλικό
- 2 κουταλιές ελιές σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες αλ-ντέντε, προσθέτοντας στο νερό λίγο λάδι. Τις στραγγίζουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ μαζί με τις πένες και ανακατεύουμε προσεχτικά μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα και σερβίρουμε αφαιρώντας το σκόρδο.