2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 200 γρ. χτένια
- 100 γρ. πένες
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες. Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι και τα χτένια με το ζωμό τους. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε συνέχεια για 5-6 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.