0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 900 γρ. πατάτες
- 3 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές κάπαρη
- 1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Ανακατεύουμε το ξύδι με το λάδι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, την κάπαρη, τις ελιές και το σκόρδο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τις πατάτες, προσθέτουμε τις αντζούγιες και αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί για 30 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.