

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 20 πατάτες baby
- 350 γρ. μαγιονέζα
- 1-2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 κουταλάκι σαφράν
- ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προσθέτουμε στη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε το σαφράν σε 1 κουταλάκι νερό, αφήνουμε να κάτσει για 5 λεπτά και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε σκεπασμένες για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες, τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και τις σερβίρουμε με τη σως.