0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 πατάτες
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ. βούτυρο με αρωματικά χόρτα
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220?C. Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε με τη φλούδα για 1-1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180?C. Κόβουμε κάθε πατάτα στη μέση και αδειάζουμε τη σάρκα τους σε ένα σκεύος. Βάζουμε στο φούρνο το εξωτερικό μέρος της πατάτας ώστε να γίνει τραγανό. Λιώνουμε τη σάρκα της πατάτας με πιρούνι, προσθέτουμε το τυρί, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε άλλο σκεύος, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα τις φλούδες και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.