4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό βοδινό κρέας κιλότο σε κομμάτια (μερίδες)
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε μισοφέγγαρα
- 3 ώριμες ντομάτες ή 1/2 κοντί ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβος
- 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, το βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το κρέας και το κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε ντομάτα, νερό, τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με αλάτι και χυμό λεμονιού και τις προσθέτουμε στο κρέας να σιγοβράσει με λίγο νερό.Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις βράσουν οι πατάτες.