1
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 250 γρ. φιλέτο πάπιας κομμένο σε λωρίδες
- 1 κουταλιά λαρδί
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- 2 κλωναράκια κόλιανδρο ψιλοκομμένα
- 8 μανιτάρια αφυδατωμένα
- 1 κουταλάκι άμυλο καλαμποκιού
- 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά σάλτσα hoisin
- 1/2 κουταλιά ριζόκρασο ή σέρυ
- 3 κουταλιές λάδι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά λάδι και τη σάλτσα hoisin. Ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε νερό για 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, κόβουμε και αφαιρούμε τον κορμό τους και τα κόβουμε σε λωρίδες. Διαλύουμε το άμυλο σε 3 κουταλιές νερό. Στο υπόλοιπο λάδι, σοτάρουμε την πιπεριά και προσθέτουμε το κρέας με τη μαρινάδα του, τα μανιτάρια και το λαρδί. Ρίχνουμε πιπέρι, το ριζόκρασο ή το σέρυ, την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και το άμυλο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγο κόλιανδρο.