0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1000 γρ. ζάχαρη
- 40 κρόκους αυγών
- 500 γρ. νερό χλιαρό
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ άρωμα βανίλιας
- 500 γρ. αλεύρι EXTRA (δυνατό)
- 1000 γρ. αλεύρι 70% ζαχ/κής
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους και αφού αφρατέψουν, προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό συνεχίζοντας να χτυπάμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με τα δύο άλευρα και το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά. Κόβουμε με σακούλα, χωρίς κορνέ, χονδρά μπαστούνια από το ένα μέρος της λαμαρίνας μέχρι το άλλο και σε απόσταση 10 εκατοστών το ένα από το άλλο. Αλείφουμε με αυγό απαλά την επιφάνεια των μπαστουνιών και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους 180°C. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα κόβουμε σε φέτες λοξές, τις γυρίζουμε στα πλάγια και παξιμαδιάζουμε στους 150°C.