0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1000 γρ. αλεύρι μαλακό
- 800 γρ. ζάχαρη χοντρή
- 800 γρ. αμύγδαλα κροκάν άσπρα
- 800 γρ. σταφίδα μαύρη
- 300 γρ. βούτυρο ανάμεικτο
- 300 γρ. γαλέτα
- 18 τεμ. αυγά
- 2 γρ. βανίλια
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα κροκάδια με τη μισή ζάχαρη. Αφού φουσκώσουν προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τη βανίλια και τη γαλέτα. Σε άλλο κάδο χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Ανακατεύουμε το πρώτο μείγμα με τη μαρέγκα ρίχνοντας ταυτόχρονα και το αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο μισολιωμένο και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.