Παξιμαδάκια με σταφίδες

Παξιμαδάκια με σταφίδες Παξιμαδάκια με σταφίδες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό αλεύρι
  • 220 γρ. λάδι
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 5 αυγά
  • 350 γρ. νερό
  • 2 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Πλύντε καλά τις οταφίδες, καθαρίστε τις από τα κοτσάνια και αφήστε τις να στεγνώσουν. Μόλις στεγνώσουν πασπαλίστε τις με λίγο αλεύρι.Κοσκινίστε το αλεύρι, ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ, κάνοντας στο κέντρο μία λακκουβίτσα. Ρίξτε το λάδι καυτό. Αφήστε το για λίγο να κρυώσει, τρίψτε με τις παλάμες σας το αλεύρι να ανακατευτεί καλά με το λάδι.Προσθέστε τις σταφίδες και ανακατέψτε να πάνε παντού. Κάντε πάλι μία γουβίτσα στο κέντρο και ρίξτε τους 4 κρόκους των αυγών χτυπημένους με τη ζάχαρη, την αμμωνία διαλυμένη στο χλιαρό νερό και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα.Ζυμώστε όλα τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνει μία κανονική ζύμη.Πλάστε τη ζύμη σε στενόμακρους κυλίνδρους και αφού τους αλείψετε με το πέμπτο αυγό, ψήστε τους σε κανονικό φούρνο.Μόλις ψηθούν, αφήστε να κρυώσουν και κόψτε κάθε κύλινδρο σε φέτες. Ξαναψήστε για λίγο τα παξιμάδια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε