

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος
Συστατικά
- 100 γρ. αγνό μέλι
- 3 κρόκοι αυγών
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. γιαούρτι
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, προαιρετικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το μέλι με τους κρόκους, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού για να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε την κρέμα και το γιαούρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα .Στο τέλος, προαιρετικά, αναμειγνύουμε τα κομματιασμένα φιστίκια Αιγίνης. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα για παγωτό στην κατάψυξη, και κάπου-κάπου το ανακατεύουμε ώσπου να παγώσει. Στο σερβίρισμα μπορούμε να συνοδεύσουμε το παγωτό με μια κουταλιά μέλι.