0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,000 γρ. χυμό λεμονιού
- 3,000 γρ. νερό
- 3,000 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. ξυνό
- χρώμα προαιρετικά
- σιρόπι 18° γράδα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη. Μετράμε με το γραδόμετρο, ώστε να έχουμε πυκνότητα 18° γράδων και δεν παστεριώνουμε. Εάν έχουμε μεγαλύτερη πυκνότητα προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να φθάσουμε στην επιθυμητή πυκνότητα 18° γράδων. Εάν θέλουμε το παγωτό να έχει διόγκωση, τότε προσθέτουμε 500 γρ. γλυκόζη λιωμένη ή 500 γρ. ασπράδια. Στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε το επιθυμητό χρώμα του φρούτου.