0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μακεδονία
Συστατικά
- 4 1/2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
- 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 3 - 4 κόκκους μαστίχα κοπανισμένη
- 15 γρ.σαλέπι σε σκόνη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να βράσει. Σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το σαλέπι. τη μαστίχα και τη βανίλια και τ' ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το σαλέπι. Στο μείγμα με το σαλέπι προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα και όταν φτάσουμε περίπου στη μέση. βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, σουρώνουμε το μείγμα και μόλις κρυώσει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τ' ανακατεύουμε. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη ή σε παγωτομηχανή για να πήξει.