

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κούπα γάλα
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα φιστίκια ανάλατα και αποφλοιωμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 1 κουταλάκι βανίλια
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύοντας συνέχεια. Σε ενα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο χλιαρό γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια για 5-10 λεπτά. Προσοχή να μην βράσει. Προσθέτουμε την βανίλια και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Αφήνουμρτο μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε τα φιστίκια και το ξύσμα. Αδειάζουμε το μείγμα παγωτού σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με καραμελωμένα φιστίκια.