4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 3-4 μπεκάτσες κρεμμύδι
- 3-4 ποτήρια λευκδ ξηρό κρασί
- φύλλα δάφνης
- σελινόριζα
- τριμμένη ντομάτα
- άλάτι-πιπέρι
- βούτυρο
- μανιτάρια
- 3-4 κουταλιές αλεύρι
- 2-3 κουταλιές γαλέτα ψωμί τηγανισμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τα πουλιά από τά εντόσθια. 'Αφαιρούμε λαιμούς και κεφάλια και κόβουμε τό ψαχνό σέ κομμάτια. Τσιγαρίζουμε μέ λίγο βούτυρο και αφήνουμε νά μισοψηθούν. Ρίχνουμε 3 ποτήρια κρασί και βράζουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δάφνη, σελινόριζα, 2-3 κουταλιές ντομάτα τριμμένη και ενα μέρος από τή σάλτσα σαλμί πού στο μεταξύ εχουμε ετοιμάσει.
Σάλτσα σαλμί (απο τα εντόσθια):
Σέ ενα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε τό κρεμμύδι μέχρι νά ξανθύνει. Προσθέτουμε τά εντόσθια κοπανισμένα ψιλά και τό κρέας άπό τούς λαιμούς και τά κεφάλια.