Ορτύκια με ρύζι

Ορτύκια με ρύζι Ορτύκια με ρύζι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

  • 4 ορτύκια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 5 φλιτζάνια ζωμός κότας
  • 500 γρ. ρύζι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ορτύκια καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε μέσα τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα ορτύκια και τα ροδίζουμε απ' όλες τις πλευρές. Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για τριάντα λεπτά. Προσθέτουμε λίγο θυμάρι, το ζωμό της κότας και, όταν αρχίσει να βράζει, βάζουμε το ρύζι. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για δεκαπέντε λεπτά ακόμη. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε