6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 6 ορτύκια
- 2 κουτ. σούπ. βούτυρο
- 2 κουτ. σούπ. ντοματοπολτό
- ζάχαρη
- 1 φλιτζ. καφέ κρασί
- 6 ροδέλες μελιτζάνες ή 6 φέτες ψωμί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ορτύκια, τα καψαλίζουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίζουν. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα τσιγαρίζουμε με το Βούτυρο και τα σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Ψήνουμε τα ορτύκια σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει μια πηχτή σάλτσα. Τηγανίζουμε 6 φέτες ψωμί ή 6 ροδέλες μελιτζάνας. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Βάζουμε από ένα ορτύκι πάνω σε κάθε φέτα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους.