4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 ορτύκια εκτροφείου
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- Λίγο λευκό πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο
- 1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
- 1/3 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι σταφύλι λευκό χωρίς κουκούτσια
- 2 κουταλιές καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέτο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ορτύκια, τα περιχύνουμε με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τα ορτύκια να σταθούν για 1 ώρα και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Σε τηγάνι, σοτάρουμε στο βούτυρο τα ορτύκια μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το σταφύλι και τα αμύγδαλα και μαγειρεύουμε για 5 ακόμα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.