4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 ορτύκια εκτροφείου
- 1 λίτρο φυστικέλαιο καβουρδισμένο
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 12 φυστίκια σπασμένα καβουρδισμένα
- 1 λεμόνι, το χυμό
- 10 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε στο μείγμα τα ορτύκια ώστε να τα καλύπτει το λάδι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες στο ψυγείο. Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι από τη μαρινάδα μέχρι να ροδίσουν. Λίγο πριν να είναι έτοιμα προσθέτουμε τα φυστίκια. Αφαιρούμε τα ορτύκια και στη σάλτσα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.