4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 μεγάλα ορτύκια εκτροφείου
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια σε κύβους
- 2 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού
- 2 φλιτζάνια άγρια μανιτάρια σε φέτες
- 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο κλαριφιέ
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175?C. Αφαιρούμε το κόκκαλο της ράχης διατηρώντας τα ορτύκια ολόκληρα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια για 1 λεπτό, τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την ψίχα ψωμιού. Μοιράζουμε τη γέμιση στα ορτύκια καθώς και το θυμάρι με τον μαϊντανό. Κλείνουμε τα ορτύκια με οδοντογλυφίδες και τα περιχύνουμε με το βούτυρο κλαριφιέ. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.