4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος
Συστατικά
- 4 κομμάτια λουκάνικο ή σύγλινο
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 2 κουταλιές βούτυρο ή χοιρινό λίπος («γλίνα»)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές τυρί τριμμένο
- 2 κουταλιές κορν φλάουερ
- 2 κουταλιές σούπας γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις πατάτες, τα λουκάνικα και το λίπος σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοψήνουμε. Ανακατεύουμε τις πατάτες τακτικά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να ψηθούν απο όλες τις πλευρές. Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τυρί, το κορν φλάουερ, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες. Ψήνουμε την ομελέτα από τη μια πλευρά και την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη. Σερβίρεται ζεστή.