Συστατικά
- 4 μικρά παντζάρια, ξεφλουδισμένα, στον τρίφτη
- 2 1/2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδου, λειωμένες
- 1 κουταλάκι ξίδι ρυζιού
- 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
- 4-5 κουταλάκια σάλτσα σόγιας
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- λίγες σταγόνες σάλτσα Ταμπάσκο
- 3 κουταλιές αραχιδέλαιο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο ψιλές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη λεπτές λωρίδες
- 1 μεσαίο καρότο, καθαρισμένο, στον τρίφτη
- 4 φύλλα μποκ τσόυ ή κινέζικο λάχανο, σε λωρίδες
- 1 κουταλιά γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ενα μπόλτα παντζάρια, 1/2 κουταλάκι τζίντζερ, το μισό σκόρδο, το ξίδι ρυζιού, σησαμέλαιο, 1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας, κρεμμυδάκια και το Ταμπάσκο. Ανακατεύουμε καλά να δέσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το μισό αραχιδέλαιο σε κινέζικο γουόκ ή τηγάνι και σοτάρουμε κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά, το καρότο, το μποκ τσόυ, το υπόλοιπο τζίντζερ, την σάλτσα σόγιας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ να κρυώσουν. Ανακατεύουμε αυγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας σε άλλο μπολ. Τα προσθέτουμε στο μείγμα λαχανικών και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να κάψει σε τηγάνι και με ενα κουτάλι ρίχνουμε 1/4 του μείγματος αυγών και λαχανικών στο τηγάνι σχηματίζοντας παχύ κύκλο και ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Φρυγανίζουμε τις πίτες από τις δυο πλευρές και σουρώνουμε το μείγμα με τα παντζάρια. Βάζουμε 4 πίτες σε ισάριθμα πιάτα. Σε κάθε πίτα, τοποθετούμε μια ομελέτα λαχανικών και λίγο μείγμα παντζάρι. Γαρνίρουμε με κίτρινες πιπεριές, αν θέλουμε, και σερβίρουμε με τις υπόλοιπες πίτες.