Συστατικά
- 2 μελιτζάνες
- 2 κολοκυθάκια
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 7-8 μπάμιες
- 7-8 πράσινα φασολάκια
- 2 πατάτες
- 2 τομάτες
- 3 κρεμμύδια ξερά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 καρότα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές σούπας τοματοπολτό
- 1 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστη ζάχαρη
- 1/4 φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Περνάμε ελαφρά από το τηγάνι τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τις πιπεριές, τα δύο ξερά κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια, κομμένα όλα σε χοντρές ροδέλες. Τα στρώνουμε σε ταψάκι πυρέξ. Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο κομμένο ροδελίτσες. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τις μπάμιες. Επίσης τα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 3 κουταλιές τοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό κι ελάχιστη ζάχαρη (στη μύτη του κουταλιού). Μόλις η σάλτσα πάρει μία βράση, την προσθέτουμε γτ: ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. Περνάμε την φέτα από το χοντρό τρίφτη και την ρίχνουμε πάνω από το φαγητό. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 10 περίπου λεπτά. Σερβιρουμε τον εξαίρετο αυτό κρασομεζέ (ζεστό ή με φρυγανισμένο ψωμί.