12
ΑΤΟΜΑ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Καρτεράδος Σαντορίνης
Συστατικά
- 1 κιλό σέσκουλα ψιλοκομμένα
- 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά πολύ γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
- 1 κουταλιά αλάτι
- πιπέρι
- 1 κοφτό κουταλάκι σόδα
- 1 κιλό περίπου αλεύρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τα σέσκουλα όπως είναι ωμά, τα βάζετε σε μια λεκανίτσα, τα τρίβετε με λίγο αλάτι και τα αφήνετε 1 ώρα να αποβάλουν τα νερά τους. Μετά ανακατεύετε όλα τα υλικά και φτιάχνετε το χυλό για τους κεφτέδες. Τον αφήνετε όλη νύχτα ή 8-10 ώρες και μετά τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Μη χρησιμοποιήσετε φριτέζα, δεν είναι κατάλληλη.