4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 1 φραντζόλα ιταλικό ψωμί
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1/2 κουταλάκι ξεραμένη μαντζουράνα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ξύδι
- 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
- 1/2 φλιτζάνι κομμένες, μαριναρισμένες αγκινάρες
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Κόψτε το ψωμί χοντρές φέτες. Προθερμάνετε το γκριλ. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση, ζουλήξτε απαλά να φύγουν οι σπόροι. Βάλτε τις σε ρηχό πυρέξ με την κομμένη πλευρά κάτω. Βάλτε μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι, λάδι, ξύδι και ζάχαρη σε βαζάκι με βιδωτό καπάκι, κουνήστε δυνατά να ενωθούν. Περιχύστε τις ντομάτες με τη μισή σάλτσα. Ψήστε τις στο φούρνο στο grill 30 λεπτά, γυρίστε τις στη μέση του ψησίματος. Περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα. Βγάλτε κι αφήστε τις σε ζεστό μέρος. Με πινέλο, αλείψτε καλά με λάδι τις φέτες από τις δυο πλευρές, φρυγανίστε τις να ροδίσουν. Τρίψτε τις με κομμένο σκόρδο. Βάλτε τις ντομάτες πάνω στις φέτες, γαρνίρετε με αγκινάρες και πασπαλίστε με μαϊντανό.