4
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 8 ντομάτες μέτριες
- 4 πιπεριές για γέμισμα
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στο πάνω μέρος τους δημιουργώντας ένα καπάκι και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την ψίχα από τις ντομάτες. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, λίγο νερό και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές τις οποίες έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί. Προσέχουμε να μην τις γεμίσουμε μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σκεπάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με τα καπάκια τους, ρίχνουμε επάνω στα γεμιστά μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ψήνουμε στους 180-200°C.