Συστατικά
- 2 κιλά ντομάτες μικρές κόκκινες
- 2 φλιτζάνια τυρί ξηρό τριμμένο, τηνιακό ή κεφαλοτύρι
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
- 4 αυγά
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κουταλιές βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- βούτυρο για το ψήσιμο
Εκτέλεση
Κόβουμε οριζόντια τις ντομάτες από την πλευρά του κοτσανιού,αφαιρώντας τελείως το καπάκι. Τις αδειάζουμε προσεκτικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε με λίγο βούτυρο στο τηγάνι να μαραθούν. Αλέθουμε στο μπλέντερ το εσωτερικό από τις ντομάτες και αφαιρούμε τελείως ένα ποτήρι από αυτόν τον πολτό. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο στο τηγάνι με το κρεμμύδι και τον αφήνουμε να σιγοψηθεί μισή ώρα. Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό. Αν δεν είναι, προσθέτουμε λίγο τυρί και φρυγανιά. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις αραδιάζουμε στο ταψί (ή πυρέξ) και βάζουμε πάνω σε κάθε μια λίγο βούτυρο (στη μύτη του κουταλιού). Τις ψήνουμε για μια ώρα στους 200°C έως ότου πάρουν σκούρο χρώμα. Σε αυτές τις ντομάτες δε βάζουμε καθόλου καπάκι.
Σερβίρονται και κρύες.