Ντομάτες γεμιστές με ρύζι

Ντομάτες γεμιστές με ρύζι Ντομάτες γεμιστές με ρύζι
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 12 ντομάτες
  • 100 γρ. λάδι
  • 300 γρ. ρύζι
  • 4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • 750 γρ. πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Διαλέξτε μεγάλες στρογγυλές ντομάτες, πλύντε τις καλά και αφού κόψετε ένα στρογγυλό κομμάτι από το κάτω μέρος, αδειάστε τις με ένα κουταλάκι από όλη τη ψίχα.Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα ταψί και πασπαλίστε τις εσωτερικά με λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.Βάλτε σε μία κατσαρόλα λίγο λάδι, ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν ελαφρά και μετά προσθέστε το ρύζι και τη μισή ποσότητα της ψίχας από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και λίγο νερό. Αφήστε τα για λίγο να βράσουν.Γεμίστε κάθε ντομάτα με γέμιση κατά τα 3/4 γιατί το ρύζι θα φουσκώσει. Σκεπάστε τις με τα καπάκια, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και την υπόλοιπη ψίχα από τις ντομάτες. Πασπαλίστε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες, τοποθετήστε τις ανάμεσα από τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε τις και αφήστε το φαγητό σε μέτριο φούρνο (180°C) για 1 ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε