Ντομάτες γεμιστές με κιμά

Ντομάτες γεμιστές με κιμά Ντομάτες γεμιστές με κιμά
4 ΑΤΟΜΑ
1:00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 12 ντομάτες μεγάλες
  • 800 γρ. κιμάς
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 100 γρ. κρασί
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας
  • 100 γρ. λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι, ρίξτε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τον κιμά να τσιγαριστεί. Προσθέστε το κρασί, την ψίχα που αφαιρέσατε από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.Προσθέστε λίγο νερό και αφήστε το κιμά να βράσει για 1 ώρα μέχρι να πιει όλο το ζουμί του.Κατεβάστε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέστε το τριμμένο τυρί και λίγη φρυγανιά.Γεμίστε τις ντομάτες, όχι μέχρι επάνω. Σκεπάστε τις με το καπάκι τους και περιχύστε τις με το υπόλοιπο λάδι.Προσθέστε το χυμό ντομάτας, πασπαλίστε με λίγο τυρί τριμμένο και φρυγανιά και ψήστε το φαγητό σε μέτριο φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε