4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό μικρά ντοματάκια
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ξύδι
- αλάτι
- κύμινο
- κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα ντοματάκια. Τα χαράζετε στη μέση, βάζετε αλάτι στη σχισμή και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Λιώνετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το κύμινο, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι, ώστε να γίνουν σαν αλοιφή. Γεμίζετε τα ντοματάκια με το μίγμα και τα βάζετε σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο με το ξύδι και 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό.
Τα αφήνετε στο δοχείο για δύο μέρες.