10
ΑΤΟΜΑ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
01'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λευκίμη
Συστατικά
- 20 ντοματάκια (περίπου 1 κιλό)
- σιρόπι
- 20 γρ. ασβέστη σε 3-4 κιλά νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
- 1/2 κιλό νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ντοματάκια σε τουλπάνι και τα βουτάμε για 1 λεπτό σε ζεματιστό νερό. Τα ξεφλουδίζουμε, τα τρυπάμε στο επάνω σημείο, στο κοτσάνι, τα χαράζουμε λίγο και από την άλλη μεριά και τα πιέζουμε για να βγει ο σπόρος. Τα ρίχνουμε στο ασβεστόνερο για 1 ώρα. Τα βγάζουμε και τα ξεπλένουμε με πολλά νερά και τα ρίχνουμε στη λεκάνη με το ξινό. Τα αφήνουμε για 1/2 ώρα. Έχουμε έτοιμο το σιρόπι, το οποίο βράζει στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια και τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Την επομένη αν χρειαστεί, τα βράζουμε με λίγο σιρόπι.