4
ΑΤΟΜΑ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
40'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος
Συστατικά
- 2 φλυτζάνια πληγούρι
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 3-4 μέτριες ντομάτες τριμμενες
- άνιθος
- δυόσμος
- άλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- χυμό λεμόνι
- κρεμμύδια ροδέλες
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το πληγούρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικα. Με τη γέμιση τυλίγουμε ντολμάδες με αμπελόφυλλα ζεματισμένα. Τοποθετούμε τους σαρμάδες σε κατσαρόλα, που στον πάτο έχουμε βάλει ροδέλες από κρεμμύδια, ξεκινώντας περιφερειακά και καταλήγοντας στο κέντρο. Πάνω από τους σαρμάδες τοποθετούμε ένα ρηχό πιάτο για βάρος. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το πιάτο, λίγο λάδι, χυμό λεμόνι και αλάτι. Τους βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιούν το νερό τους.