0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 250 γρ. αμπελόφυλλα φρέσκα ή αλατισμένα
- 500 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
- 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Εάν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα τα ζεματίζουμε λίγα λεπτά σε ζεστό νερό σε διαφορετική περίπτωση τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για 2-3 λεπτά.
- Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ρύζι, ένα φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και τέλος τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το χυμό λεμονιού.
- Βράζουμε το μίγμα για 4-5 λεπτά.
- Τυλίγουμε κάθε φύλλο με μια κουταλιά του γλυκού από το μίγμα.
- Τοποθετουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, κυκλικά, πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
- Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και 2 φλυτζάνια νερό.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πιούν το νερό και να βράσει το ρύζι.
Τα σερβίρουμε κρύα, γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.