Nougat de Montelimar - Μαντολάτο

Nougat de Montelimar - Μαντολάτο Nougat de Montelimar - Μαντολάτο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μέλι
  • 125 γρ. νερό
  • 30 γρ. γλυκόζη
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 60 γρ. ασπράδι αυγού (ασπράδι από 2 αυγά)
  • 300 γρ. αμύγδαλο λευκό καβουρδισμένο
  • 125 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την καραμέλα:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Αφήνουμε να βράσει και, θερμομετρώντας με ένα θερμόμετρο καραμέλας, όταν φτάσει στους 138° C ρίχνουμε το μέλι. Συνεχίζουμε το βράσιμο ενώ συγχρόνως χτυπάμε και το ασπράδι σε μαρέγκα. Μόλις το θερμόμετρο δείξει 145° C και η μαρέγκα έχει ασπρίσει, ρίχνουμε την καραμέλα αργά-αργά και σταθερά μέσα στη μαρέγκα χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε για 15 λεπτά ρίχνοντας και τη βανίλια. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Σε μια επίπεδη επιφάνεια ρίχνουμε αρκετή ζάχαρη άχνη και πάνω σε αυτή τοποθετούμε ένα τετράγωνο στεφάνι 16x16. Αδειάζουμε το μείγμα του νουγκά αφού προηγουμένως έχουμε βρέξει τα χέρια μας με νερό. Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια πιέζοντας προς τα κάτω. Αχνίζουμε όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε 24 ώρες να κρυώσει. Αφαιρούμε το στεφάνι με τη βοήθεια ενός βρεγμένου μαχαιριού και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το νουγκά σε λεπτές παραλληλόγραμμες φέτες, 800 γρ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε