

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 ποτ. ταχίνι
- 2 ποτ. ζάχαρη
- 3 ποτ. αλεύρι
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 3 κοφτές κουτ. τσαγ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ποτ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 ποτ. σταφίδες (προαιρετικά)
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα βαθύ δοχείο το ταχίνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, τα καρύδια, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με το λάδι που επιπλέει πάνω στο ταχίνι όταν ανοίγουμε το βαζάκι. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.
Τα πρώτα 30 λεπτά δεν ανοίγουμε το φούρνο, για να μην καθίσει το κέικ, καθώς φουσκώνει.