0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 κουταλιές κακάο
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μονο του
- 1/2 κούπα ανάλατα τριμμένα φιστίκια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Αφήνουμε να ανακατευθούν καλά και ρίχνουμε λίγο- λίγο το αλεύρι. Σε βουτυρωμένη φόρμα αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε την ζάχαρη και το πορτοκάλι για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σιροπιάζουμε το κέικ αμέσως.