0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 30 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. μπισκότα Μιράντα ή Digestive
- 450 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κρόκος αυγού
- 130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός πορτοκαλιού
Για τηπαρασκευή της κομπόστας φράουλας:
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- χυμός από 1 λεμόνι
- 500 γρ. φράουλες καθαρισμένες
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια, τρίβουμε τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με αυτά τον πυθμένα κάθε μπολ. Ανακατεύουμε το τυρί με την ζάχαρη, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά, τον κρόκο, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Γεμίζουμε τα μπολ και ψήνουμε στους 180° C για 25 λεπτά.
Για την κομπόστα φράουλας:
Βράζουμε την ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις φράουλες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά μαζί με την κομπόστα φράουλας.