0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 νεκταρίνια
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατα φυστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 3 κουταλιές cointreau
- 1 κουταλιά ζαχαρίνη
- 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, τα φυστίκια Αιγίνης, τη ζαχαρίνη και τον κρόκο. Κόβουμε τα νεκταρίνια στη μέση και αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι. Γεμίζουμε τα νεκταρίνια με το μείγμα, τα τοποθετούμε σε ταψί, περιχύνουμε γύρω τους το χυμό πορτοκαλιού και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200?C για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν όλα τα υγρά από το ταψί. Τα περιχύνουμε με το cointreau και σερβίρουμε.