Νεφρά μόσχου φλαμπέ μαδέρα και ταλιατέλες

Νεφρά μόσχου φλαμπέ μαδέρα και ταλιατέλες Νεφρά μόσχου φλαμπέ μαδέρα και ταλιατέλες
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 νεφρά μόσχου, 450 γρ.
  • 700 γρ. ταλιατέλες φρέσκιες ή αποξηραμένες
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 100ml κρασί Μαδέρα
  • 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά αραχιδέλαιο/φυστικέλαιο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Από τα νεφρά, αφαιρούμε το λίπος, το κεντρικό νεύρο και την μεμβράνη που τα περιβάλλει. Τα κόβουμε σε κομμάτια, όχι πολύ μεγάλα. Μαγειρεύουμε τις ταλιατέλες για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με κρύο νερό. Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις ξαναζεσταίνουμε με 20 γρ. βούτυρο. Σε τηγάνι, λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Σοτάρουμε τα νεφρά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά (θα πρέπει να πάρουν χρώμα εξωτερικά και το εσωτερικό τους να παραμείνει ροζ). Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και πετάμε το λίπος από το τηγάνι. Ξαναβάζουμε τα νεφρά στο τηγάνι, ρίχνουμε το κρασί Μαδέρα και ανάβουμε φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να μειωθεί για 1 λεπτό. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες στα πιάτα, τοποθετούμε από πάνω τα νεφρά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε