0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 440 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα καλά
- 250 γρ. τσιπς από καλαμπόκι (Νάτσος)
- 2 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ ή γκούντα
- 2 φλιτζάνια πικάντικη σάλτσα ντομάτα
- 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Γουακαμόλε:
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε τα φασόλια με τη μισή σάλτσα, τα βάζουμε σε 4 πυρίμαχα πιάτα και σκεπάζουμε με τα τσιπς από καλαμπόκι και το τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 4-5 λεπτά ώσπου να λιώσει το τυρί.Απλώνουμε την επιπλέον σάλτσα από πάνω, προσθέτουμε το γουακαμόλε και τη κρέμα γάλακτος.
Για το Γουακαμόλε:
Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, πετάξτε τη φλούδα και το κουκούτσι.Λιώστε την ψίχα ελαφρά με πιρούνι κι ανακατέψτε τη καλά με τα υπόλοιπα υλικά.