

4
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αρκαδία
Συστατικά
- 1/2 κιλό μυρώνια
- 1/2 κιλό άλλα λάχανα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά πελτέ ή 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- αλάτι
- 150 γρ. άσπρο ρύζι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε για λίγο το κρεμμύδι στο λαδάκι και ρίχνετε πάνω τα χόρτα πλυμένα. Κλείνετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε για λίγο να αχνιστούν.
Μετά προσθέτετε την ντομάτα και το αλατάκι και, αν χρειάζεται, λίγο νεράκι, και τα αφήνετε να μαγειρευτούν, να μείνουν με το λαδάκι τους. Αν χρειαστεί, προσθέτετε πάλι νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος.
Αν βάλετε το ρύζι, θα το βάλετε στο τέλος του μαγειρέματος, αφού βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό υγρό για να απορροφήσει.