0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
- 150 γρ. τυρί τριμμένο
- 10 φύλλα περίπου κρούστας
- Βούτυρο ή μαργαρίνη για τα φύλλα
- 1 δόση μπεσαμέλ σφιχτή
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λουκάνικα, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το τυρί και τα λουκάνικα. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 3 δαχτύλων, παίρνουμε μία-μία, την αλείφουμε με μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο, βάζουμε στην άκρη με το κουταλάκι γέμιση και διπλώνουμε σε σχήμα τριγώνου. Αλείφουμε εξωτερικά την επιφάνεια με μαργαρίνη και τοποθετούμε τα μπουρέκια σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω.Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου και σερβίρουμε ζεστά.