Μπουρέκια με κιμά

Μπουρέκια με κιμά Μπουρέκια με κιμά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε τον κιμά πολύ καλά για να μη σβολιάσει και τον αφήνουμε μέχρι να πιει όλο το ζουμί του. Μετά προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να σωθεί το ζουμί του και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφαιρούμε την κανέλα. Κόβουμε τα φύλλα σε κομμάτια πλάτους 6 δαχτύλων και μήκους 10-15 δαχτύλων, τα βουτυρώνουμε  ένα ένα, βάζουμε στην άκρη λίγο κιμά και διπλώνουμε τις πλαϊνές άκρες του φύλλου προς τα μέσα, για να μη φεύγει η γέμιση και τα τυλίγουμε σε ρολάκια. Βουτυρώσνουμε απο έξω το φύλλο, τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε στους  180°C για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρονται ζεστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε