2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος
Συστατικά
- 500 γρ. φύλλο σπιτικό
- 500 γρ. αλεσμένη μυζήθρα
- 4 αυγά
- 3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα αυγά, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι με την μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σφικτό. Ανοίγουμε το φύλλο στη μηχανή ή στο χέρι και το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 8 εκατ. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο φύλλο, το διπλώνουμε να σκεπαστεί και το κόβουμε με ειδικό καπάκι ή ποτήρι σε σχήμα μισοφέγγαρου. Όταν ετοιμάσουμε τα μπουρεκάκια βάζουμε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα, όχι το ένα πάνω στο άλλο, για να παραμείνουν φουσκωτά.