0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Θεσσαλονίκη
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι βούτυρο
- 1 ποτήρι γάλα
- 2 κουταλακια μπέικιν πάουντερ
- βανίλια
- περίπου 1 κιλό αλεύρι
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1/2 κιλό ανθότυρο
- 1 κρεμμύδι κομμένο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 αυγό
- λίγο πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε με προσοχή το ζυμάρι μόλις να μην κολλάει στα δάχτυλα και κάνουμε την γέμιση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα και το ανακατεύουμε με το ανθότυρο και το αυγό. Απλώνουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο περίπου 0,5 εκ. πάχος. Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια, βάζουμε στο καθένα γέμιση, τα κλείνουμε διπλώνοντάς τα στη μέση και πατάμε το κλείσιμο με το πιρούνι να κλείσει καλά. Ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά.