Μπουγάτσες κουρού

Μπουγάτσες κουρού Μπουγάτσες κουρού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 300 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο ή γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κρόκους αυγού (για το άλειμμα)
  • 2 κουτ. σούπ. μαύρο σουσάμι(για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά το αλεύρι με το βούτυρο, τα αυγά και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο. Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη, στο μέγεθος καρυδιού, τα ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό, βάζουμε στο κέντρο λίγο κασέρι ή γραβιέρα, διπλώνουμε το φύλλο στα δύο και το κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τοποθετούμε τις μπουγάτσες σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό, πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και τις ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά (180°C), ώσπου να ροδίσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε