0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 3 ποτ. αλεύρι
- 4 κουτ. σούπ. βούτυρο
- 150 γρ. γιαούρτι
- 1 κουτ. γλυκ. μαχλέπι
- 1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι
- 1 κρόκο αυγού (για το άλειμμα)
- σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το βούτυρο, το γιαούρτι, το μαχλέπι, την ζάχαρη, το αλάτι και τα ζυμώνουμε καλά. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη στο μέγεθος καρυδιού, πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Με πινέλο περνάμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο του αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε τα μπουγατσάκια σε προθερμασμένο φούρνο.