0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 350 γρ. φιλέτο ψαριού, μπακαλιάρο ή γλώσσα
- 250 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουταλάκι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- 1/4 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κουταλάκι σαφράν
- 1/4 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κουταλιά φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψάρι και τις γαρίδες σε μεγάλα κομμάτια. Τα ανακατεύουμε με το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, την πάπρικα, το σαφράν και το τζίντζερ και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά. Το στραγγίζουμε από τα περιττά υγρά και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος, το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.