

3
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου κιμά
- 250 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 κουταλιά κόκκινη πάστα κάρυ
- 2 κλωναράκια λεμονόχορτο ψιλοκομμένο
- 1/4 κουταλάκι κουρκουμά
- 2 κομμάτια τζίντζερ
- 3 φύλλα φρέσκου λάιμ ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές γάλα καρύδας
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα κόλιανδρο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το χοιρινό κιμά, το στήθος κοτόπουλου, την πάστα κάρυ, το λεμονόχορτο, τον κουρκουμά και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τα φύλλα του λάιμ, τον βασιλικό, τον κόλιανδρο, το γάλα καρύδας και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο και με βρεγμένα χέρια πλάθουμε 4 μπιφτέκια και τα ψήνουμε.