Μπεκάτσες σαλμί

Μπεκάτσες σαλμί Μπεκάτσες σαλμί
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 μπεκάισες
  • 1 ποτ. μαύρο κρασί
  • 2 κουτ. σούπ. βούχυρο
  • 1 κουτ. σούπ. αλεύρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες και πολιοποιημένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • κόκκους πιπεριού
  • ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε και πλένουμε τις μπεκάτσες. Κρατάμε τα εντόσθια χωριστά, σε ένα μπολάκι, εκτός από την κοιλιά, την οποία πετάμε. Αλατοπιπερώνουμε τις μπεκάτσες και τις τσιγαρίζουμε με βούτυρο. Σβήνουμε με κρασί. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να κοκκινίσει. Τότε προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και φτιάχνουμε μια αραιή σάλτσα. Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τις μπεκάτσες, προσθέτουμε τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού, τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο βούτυρο και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα εντόσθια. Όταν ροδίσουν και αυτά, ρίχνουμε 1/2 ποτήρι κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε, μέχρι να τραβήξουν τελείως το ζουμί. Με ένα κουτάλι λιώνουμε τα εντόσθια και αλείφουμε με το μείγμα τηγανισμένες λεπτές φέτες ψωμιού, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και βάζουμε πάνω τους τις μπεκάτσες.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα του φαγητού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε